top of page
IMG_3329.jpg
Logo.jpeg

Welkom

Op deze pagina kun je lezen over mijn werk ervaring en mijn verhaal.

Het is niet altijd een gemakkelijke weg geweest maar ik voel me enorm dankbaar en bevoorrecht, dat ik met zoveel ongelofelijk goede mentoren, docenten, artiesten en collega's heb mogen studeren en werken en me door hen heb kunnen laten inspireren. Het is mijn grootste passie nu zelf mensen te mogen ontmoeten en met ze te onderzoeken wat hun verhaal is, en tevens met ze te delen wat ik heb geleerd en nog steeds leer. Samen leren en onderzoeken we verder met en van elkaar. Ik hoop ook jou te mogen ontmoeten in 1 of meerdere van de drie afdelingen van mijn praktijk. 

Logo.jpeg

Over Marjon

Vroege jaren

Geboren en getogen in Nederland, waar ze in 1995 haar bachelor Dans en Theater haalde, woonde en werkte Marjon van 1992 tot 2000 in New York City als professionele danser, gecertificeerd Simonson Jazzdans Docent (sinds 1996), choreograaf, producent en gecertificeerd pilates-instructeur (sinds 1997). In NYC werkte zij nauw samen met onder andere Lynn Simonson, Romana Kryzanowska en Bob Liekens.

Memento Dance Company

Marjon richtte Memento Dance Company op in 1996 in New York City. Na New York City verhuisde ze naar Parijs om haar werk daar voort te zetten. Terug in Nederland in 2003, herstartte ze Memento Dance Company en reisde ermee door heel Europa en Noord-Amerika.

Memento Bodyworks 

In 2004 opende Marjon haar eigen studio in Nederland: Memento Bodyworks, studio voor Pilates - Body Therapy & Performing Arts. In deze studio startte zij de Pilates docenten opleiding om Pilates Instructeurs te begeleiden in hun ervaring en werk.

Cirque du Soleil

In april 2007 werd Marjon gevraagd om zich bij Cirque du Soleil aan te sluiten als artistiek directeur en toerde zij tien jaar lang met drie van Cirque du Soleil’s grootste reizende shows; DELIRIUM, OVO en QUIDAM.

Terug naar de wortels

In december 2016 verliet Marjon Cirque du Soleil en keerde terug naar Nederland om haar werk in het theater, kunstsport, dans & de pilates methode en daarbuiten voort te zetten. In 2018 maakt Marjon een doorstart met haar beroepspraktijk en werkt sindsdien weer full time vanuit Nederland.

In het heden

In 2016 ontdekt Marjon in Ierland het werk van de biodynamische en integratieve psychotherapie. In januari 2019 omarmde Marjon dit werk volledig en begon haar 4-jarige opleiding aan het Nederlands Instituut voor Biodynamische en Integratieve Psychotherapie in Amsterdam (NIB) welke zij afrondde in maart 2023. ​

Vanaf 2023 is Memento Bodyworks  officieel weer de naam van de studio van Marjon waarin alle 3 onderdelen: Pilates Studio, Body Therapy, Performing Arts, weer onder 1 dak vallen.

Neem voor meer informatie of voor een adviesgesprek contact op met Marjon:

marjonmemento@yahoo.com

+31 6 11 46 30 18  

mementobodyworks.com

bottom of page