top of page

Klassieke Pilates studio
Prive/Duo Sessies & Docenten opleidingen/cursussen

Guest Teaching in Cologne for Katharina Meier| Student in Picture: Dorothee Strathman
Logo.jpeg

Klassieke Pilates studio

Marjon biedt privé & duet sessies aan.  Zowel op de toestellen als op de mat. De sessies vinden plaats in haar studio in ‘s-Hertogenbosch, op locatie en/of online. Deze sessies zijn voor iedereen toegankelijk.

 

 

 

Opleidingen/cursussen & verdiepingen

Sinds 2004  biedt Marjon docent-opleidingen, cursussen en verdieping aan. Als 2e generatie Klassiek Pilates trainer (opgeleid door Romana Kryzanowska en door haar gediplomeerd in NYC sinds 1997) komt haar kennis bijna uit de eerste hand.

Logo.jpeg

Wat is de Pilates methode?

De Pilates methode is een oefenmethode gericht op het bevorderen van de beheersing, soepelheid, coördinatie, kracht en tonus (natuurlijke gespannenheid) van de spieren, zonder dat ze in omvang toenemen.  

 

Wat doet de methode voor je?

  • Verlicht rugpijn en verbetert de houding en de algehele balans.

  • Bouwt lange en magere spieren op.

  • Verbetert uw lichamelijke en geestelijke gezondheid door middel van specifieke focus,  concentratie en persoonlijke begeleiding.

 

Hoe?

Pilates beoefenaars gebruiken meer dan 500 oefeningen en verspreiden deze over verschillende apparaten, afhankelijk van de behoeften van de individuele lichaamstypes en onder begeleiding van professioneel opgeleide trainers.

IMG_5908.jpg
Every moment of our lives.jpeg
IMG_5971.jpg
Logo.jpeg

Van het aanbod wordt ook met regelmatig gebruik gemaakt door o.a. dans (vak) docenten, fysiotherapeuten, therapeuten met als specialisatie osteopathie, kinesiologie, Feldenkrais, Alexander techniek, biodynamische psychotherapie en bewegingstherapie.

 

Marjon’s studio bevindt zich momenteel in ’s-Hertogenbosch.   Tevens werkt ze op locatie door heel Nederland. Ze is ook online beschikbaar.

Wist je dat?

De methode is genoemd naar Joseph H. Pilates, een Duitse emigrant die in 1926 voet aan wal zette in New York. Hij was turner en bokser. Bovendien had hij nieuwe ideeën over wat een goede lichamelijke conditie inhoudt en hoe je mensen,  na letsel,  kunt helpen revalideren. In de Eerste Wereldoorlog rustte hij ziekenhuisbedden uit met allerlei hulpmiddelen. Hierdoor konden patiënten al liggend aan hun revalidatie beginnen. Dit ontwikkelde zich tot een nieuwe oefenmethode, die ‘Contrology’ werd genoemd. Deze benaming vond geen ingang: iedereen sprak over ‘Pilates’.

Neem voor meer informatie of voor het boeken van een sessie contact op met Marjon:

marjonmemento@yahoo.com

+31 6 11 46 30 18  

mementobodyworks.com

bottom of page