top of page

Biodynamische & Integratieve psychotherapie 
Therapie sessies & Biodynamische Massages

IMG_5834_edited.jpg
Logo.jpeg

Wat is Biodynamische & Integratieve psychotherapie?

Biodynamische & integratieve psychotherapie legt de nadruk op het belang van het lichaam bij het ondersteunen van psychologisch, emotioneel en fysiek welzijn. ‘Biodynamisch’ staat voor ‘levenskracht’ -  De therapie is een lichaamsgerichte therapie, wat wil zeggen dat we in dit werk niet alleen cognitief aan de slag gaan, maar ook door middel van de taal van het lichaam.

 

De grondlegger van deze therapie is Gerda Boyesen, een bekende Noorse psycholoog. De therapie wordt ondersteund door het werk van Wilhelm Reich & Alexander Lowen. De achtergrond van de therapie is gebaseerd op het werk van Sigmund Freud en Carl Jung. Biodynamische en integratieve psychotherapie maakt vaak gebruik van verschillende biodynamische massages en vegeto therapie. Dit om direct te werken met emotionele ‘bepantsering’ (Vegeto, door Wilhelm Reich ontwikkeld als mogelijkheid om het vegetatieve zenuwstelsel te benaderen).

Mensen hebben de neiging om bepantsering te ontwikkelen als gevolg van emotionele stress en trauma’s uit ons vroege leven, maar ook door de voortdurende sociale en fysieke belasting van het moderne leven. Hoewel een ‘harnas’ ons op korte termijn helpt om met moeilijke gevoelens en stress om te gaan, onderdrukt het op lange termijn de vrije stroom van spontane, natuurlijke emotie en welzijn in ons lichaam en ons bewustzijn. Dit sluit ons soms af van de echte vreugde van het leven en het omgaan met andere mensen.

 

Logo.jpeg

Door ons gevoel & bewustzijn van ons eigen lichaam en zijn ervaringen af te splitsen van onze mentale/ cognitieve ervaring, kan het pantser ook bijdragen aan psychosomatische aandoeningen en langdurige gezondheidsproblemen, variërend van spanningshoofdpijn en houdingsproblemen tot ernstige ziekte.

 

Het opnieuw ervaren van plezier en levendigheid is een uitgangspunt. Dit nieuwe leren, ervaren en ontdekken wordt ondersteund in de therapeutische relatie en met behulp van een breed scala aan integratieve technieken en vaardigheden. De persoonlijke benadering van Marjon is gebaseerd op contact en creativiteit. Balans tussen onze innerlijke en uiterlijke ervaringen en gezamenlijke verkenningen staan op de voorgrond. Integratief staat voor: elk opnieuw ontdekt of teruggevonden laagje van jezelf integreren en daardoor deel te laten zijn van wie je vandaag bent: Helemaal compleet.

IMG_3329.jpg
IMG_2108.jpg
Logo.jpeg

Biodynamische & Integratieve psychotherapie

Sinds 2019 is Marjon als Biodynamisch & Integratief Psychotherapeut aangesloten en geregistreerd bij de Stichting Beroepsorganisatie Lichaamsgerichte Psychotherapie (SBLP) in Nederland en bij de European Association for Body Psychotherapy (EABP). Zij biedt vanaf januari 2022 persoonlijke één-op-één therapie sessies en Biodynamische massages aan in haar praktijk in ‘s-Hertogenbosch en is tevens online beschikbaar in binnen- en buitenland.

Neem voor meer informatie of voor een adviesgesprek contact op met Marjon:

marjonmemento@yahoo.com

+31 6 11 46 30 18  

 marjonvangrunsven.com

bottom of page