top of page
Logo.jpeg
IMG_9203.HEIC

Over Maja:

Geboren op 14 januari 1972 in het zuidwesten van Duitsland, in een gezin met een grote passie voor eten, ben ik Maja Beaujouan. Al op jonge leeftijd boeide de geur van verschillende kruiden en specerijen mijn zintuigen, wat leidde tot een levenslange liefdesrelatie met culinaire kunsten.


Op negenjarige leeftijd begon ik aan mijn culinaire reis door mijn eerste diner voor mijn gezin te bereiden, ondanks dat ik niet zeker wist welke kruiden en specerijen ik moest gebruiken. Dit markeerde het begin van mijn verkenning in de wereld van smaken en kooktechnieken.


Gedreven door de wens om dieper in de culinaire wereld te duiken, reisde ik door Europa en verdiepte ik me in het ambacht van het kaasmaken. Gedurende zes jaar heb ik mijn vaardigheden als kaasmaker in Duitsland en Zwitserland aangescherpt, waarmee ik de basis heb gelegd voor mijn toekomstige inspanningen.


Op 18-jarige leeftijd verwelkomde ik mijn dochter Iduna op de wereld. Ondanks de verantwoordelijkheden van het moederschap bleef ik mijn passie voor het maken van kaas nastreven en verhuisde uiteindelijk met mijn dochter Iduna naar Kerry, in het zuidwesten van Ierland.


In Ierland richtte ik mijn eigen zuivelfabriek op en ontwikkelde een unieke kaas genaamd Dilliskus, waarbij zeewier werd verwerkt tot een halfharde kaas. Deze innovatieve creatie oogstte veel lof en verdiende prijzen in Londen en Ierland gedurende twintig jaar. Ik breidde mijn repertoire uit met de productie van vijf verschillende kazen, die ik tijdens het hoogseizoen voornamelijk op markten verkocht.

 

In 1990 ontmoette ik Oliver, een Franse chef-kok en slager, wiens gedeelde passie voor wilde gerechten en creativiteit onze band versterkte. Samen hebben we onze drie kinderen grootgebracht terwijl we voortdurend onze culinaire bezigheden verkenden.
Gedreven door de wens om mijn kennis en passie te delen, bood ik lessen kaasmaken aan aan lokale studenten en liefhebbers. Daarnaast heb ik een tuin aangelegd om mijn gezin van verse ingrediënten te voorzien en heb ik de overvloed van de natuur omarmd door voedsel uit voedsel te verwerken in mijn kookkunsten.


In 2008 vervulde ik een droom door The Cheese Shop in Dingle te openen, een boetiekhotel gewijd aan speciale kazen. Later, in 2016, breidde ik mijn culinaire voetafdruk uit met The Cheese Shop in Tralee, met een gevarieerd menu gericht op seizoensgebonden, wilde, veganistische en biologische ingrediënten.
Ondanks het succes van mijn ondernemingen heb ik in 2017 de beslissing genomen om zowel de winkel in Dingle als de zuivelfabriek te verkopen. Mijn passie voor koken met verse, lokaal geproduceerde ingrediënten blijft echter onverminderd bestaan, net als mijn toewijding om de vreugde van culinaire creativiteit met anderen te delen.


 Tijdens mijn culinaire reis heb ik elk gerecht met liefde en passie benaderd, waarbij ik voldoening heb gevonden in het toveren van een glimlach op de gezichten van degenen die van mijn creaties genieten. Mijn honger naar nieuwe recepten en culturele invloeden gaat onverminderd door, waardoor mijn culinaire reis een steeds evoluerend avontuur blijft.


Terwijl ik nadenk over de culinaire odyssee van mijn leven, ben ik vervuld van dankbaarheid voor de ervaringen, relaties en kansen die mijn reis hebben verrijkt. Bij elke maaltijd die wordt bereid en gedeeld, streef ik ernaar om bij elke hap een erfenis van liefde, creativiteit en vreugde achter te laten.

​

Ik kijk er echt naar uit om voor de tweede keer deel te nemen aan de 'Reset & Inspiration week in Ierland - 2024' om opnieuw een erfenis van liefde, creativiteit en vreugde achter te laten in elke speciaal voor dit evenement gecreëerde holistische en volledig veganistische maaltijden die een glimlach op de gezichten van de deelnemers en het team toveren en zo bij te dragen aan hun ervaring tijdens deze volledige 'Reset Week' die hen hopelijk allemaal inspireert terwijl ze terug naar huis reizen, dichter bij zichzelf.

Trainers, therapeuten & begeleiding: Marjon van Grunsven & Loes Buenen | Trainers, therapists & guidance: Marjon van Grunsven & Loes Buenen
bottom of page